Ági gyógykunyhója

Ősi magyar gyógymódok, technikák, gyógynövény készítmények gyűjteménye, alkalmazási javaslatok.

Gyógykunyhó hírlevél

Szeretne értesülni a legújabb írásokról? Iratkozzon fel:

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Rováscsoport anyagok

Google Csoportok
Feliratkozás a(z) Rovás csoportra
E-mail:
Csoport meglátogatása

Magyarok Szövetsége

Hőtérkép

Hőtérkép www.idokep.hu

Innen olvasnak

Friss topikok

  • Ekpafat: Kedves Ági! A fokhagyma elixír receptje a saját leírásom szerint olvasható az oldalon. Örülök, hog... (2012.04.21. 20:23) Szabó Gyuri bácsi a bükkszentkereszti füvesember
  • Fegyvertartás: Hidegen sajtolt olajat a szakértők csak akkor ajánlanak, ha a növény amiből készül bio módon lett ... (2011.02.07. 10:48) Napraforgó mag
  • algabalga: Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést !!!!!!Megpróbálom felkeresni, nem permetezünk, ellenálló fajtákat... (2010.05.19. 08:02) Ősi magyar gyümölcsfajták
  • fuben-faban: Kedves Tozsu! Azokon a piacokon, ahol még árusíthatnak őstermelők. Miskolcon, ahol élek és vezet... (2010.05.18. 15:15) Zeller mag
  • samandobkeszito (törölt): Nagyon jól dobol az Attila. Minden elismerésem az övé :-) (2009.11.30. 11:36) Heffner Attila: Sámándob

Izzasztókunyhó

2008.11.08. 00:31 fuben-faban

Az izzasztókunyhó egyik legősíbb szereink egyike. Két írott forrás ismert, melyekben megemlítik.

Az egyik i.e.425-ben Hérodotosz beszámolója, a másik forrás a XIII. századi Kassai kódexben leírt mágusper jegyzőkönyve.

Ez a két forrás bizonyítja, hogy őseinknél az izzasztókunyhó szertartás létezett, de még tizenhét évszázaddal később is gyógyító tudásunk része volt. Azóta, mint ősi "pogány" (Ma úgy mondanánk, hagyományörző.) szokást tiltották.

Az izzasztókunyhó szertartása

Az izzasztókunyhó összetett gyógyító szertartás. Tisztán megélhető benne a négy elemmel való közvetlen kapcsolat.

Ott van a föld, amin a résztvevők ülnek, a levegő, a gőz, amit belélegeznek, a víz, amit a kövekre locsol a szer vezetője, és a tűz, melyben a köveket felforrósítják.

Röviden az izzasztókunyhó jelentése, a megtisztulás és az ujjászületés. Testet, lelket és szellemet gyógyít. A gőz belélegzése, izzadást vált ki, ezzel méregtelenít, az imák, a fohászok, az énekek a lelket tisztítják és a szellemi úton való járást segítik(pozitív gondolatok).

Az izzasztókunyhó mint szimbólum

A kunyhó három fő részből áll. A kunyhó maga, az anyaméhet jelképezi, a Földanya(Gaia) és saját édesanyánk méhét is. De a világ teljessége, kereksége is benne van. A kunyhó formája a magyar Szent Koronát formázza. Ajtaja leginkább keletre nyílik.Innen indul a körülbelül 2 méter hosszú ösvény, a köldökzsinór, ezt zárja le a kerek földhalom. Ezen a négy világtáj színes szalagjai, szarvasagancs, amely a Csodaszarvast idézi. Ennek az ösvénynek a meghosszabbításában van a tűzgödör, ahol melegítik, izzítják a köveket. Ezek a kövek gyermekfej nagyságú vulkanikus kövek, amelyek sok ezer éve, amióta "megszülettek" gyűjtik a világ rezgéseit, információit, tudását.

A szertartás a tűz megrakásával kezdődik. Célja a a föld középpontja, a teremtés középpontja csokrának (csakra) megnyitása, amely nem más, mint a szív csokra, hiszen akkor élünk kiegyensúlyozottan, ha létünket a szeretet vezérli.

A Földnek is megvan a maga hét csakrája, vagy ahogyan a magyar nyelvben ezt ma is őrizzük: csokra. Ezek közül a középső, a szívcsokor éppen Magyarországon van, a Pilisben. Legmagasabb pontjának a neve Dobogókő, nem véletlenül. Itt dobog a Föld szíve.

Az izzasztókunyhó szertartáson mindenki részt vehet, de van négy kizáró ok:

  1. súlyos szív-, érrendszeri betegség,
  2. súlyos tüdő-, légzőszervi betegség,
  3. súlyos idegrendszeri betegség,
  4. azok a nők, akik éppen menstruálnak.

Ez utóbbi nem megkülönböztetés, nem kirekesztés, ez egy nagyon pozitív dolog. Régen, ilyen időkben a nők elvonultak, nem végeztek házimunkát, nem dolgoztak, nem neveltek gyerekeket, csak saját szellemi létükkel törődtek. Tették ezt a többi, szintén ebben az állapotban lévő nővel együtt. Ilyenkor nagy erők mozogtak, mozognak minden nőben.

Izzasztókunyhó szertartást - lehetséges veszélyei miatt - csak tapasztalt, arra beavatott gyógyító vezethet.

www.solyomfia.hu  - honlapon még többet olvashatnak, sőt jelentkezhetnek is, izzasztókunyhó szertartásra, szerte az országban.

Hurai Ági

Szólj hozzá!

Címkék: egészség természet gyógymód őselem

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogykunyho.blog.hu/api/trackback/id/tr59756588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása