Ági gyógykunyhója

Ősi magyar gyógymódok, technikák, gyógynövény készítmények gyűjteménye, alkalmazási javaslatok.

Gyógykunyhó hírlevél

Szeretne értesülni a legújabb írásokról? Iratkozzon fel:

E-mail:

A hírlevél üzemeltetője:
http://lev-lista.hu

Rováscsoport anyagok

Google Csoportok
Feliratkozás a(z) Rovás csoportra
E-mail:
Csoport meglátogatása

Magyarok Szövetsége

Hőtérkép

Hőtérkép www.idokep.hu

Innen olvasnak

Friss topikok

  • Ekpafat: Kedves Ági! A fokhagyma elixír receptje a saját leírásom szerint olvasható az oldalon. Örülök, hog... (2012.04.21. 20:23) Szabó Gyuri bácsi a bükkszentkereszti füvesember
  • Fegyvertartás: Hidegen sajtolt olajat a szakértők csak akkor ajánlanak, ha a növény amiből készül bio módon lett ... (2011.02.07. 10:48) Napraforgó mag
  • algabalga: Nagyon köszönöm ezt a bejegyzést !!!!!!Megpróbálom felkeresni, nem permetezünk, ellenálló fajtákat... (2010.05.19. 08:02) Ősi magyar gyümölcsfajták
  • fuben-faban: Kedves Tozsu! Azokon a piacokon, ahol még árusíthatnak őstermelők. Miskolcon, ahol élek és vezet... (2010.05.18. 15:15) Zeller mag
  • samandobkeszito (törölt): Nagyon jól dobol az Attila. Minden elismerésem az övé :-) (2009.11.30. 11:36) Heffner Attila: Sámándob

Csipkerózsa

2009.03.25. 12:10 fuben-faban

Csipkerózsa

Rosa canina

 Vadon és termesztett gyógynövény, amit a világ minden táján úgy ismernek, hogy az egyik legjobb C vitamin forrás. Ezért nagy becsben áll a gyógyításban, hiszen tudjuk, a C-vitamin fogyasztása szükséges minden gyógyszer használatánál, betegség gyógyításánál, és a rák elleni küzdelemben is nagy szerepet tölt be.

Tartalmaz:

A legtöbb C vitamint tartalmazza a gyümölcsök között, van benne továbbá pectin, alma és citromsav, vas, magnézium, A, B K és P vitamin.

Gyógyhatása:

A csipkerózsa nagy megbecsülésnek örvend a gyógyászatban. Tartalmaz különféle ásványokat és vitaminokat, amelyeknek köszönhetjük gyógyító erejét. A legismertebb tulajdonsága hogy tízszer annyi C vitamint tartalmaz, mint a citrom. A C-vitamin azért fontos a szervezetünknek, mert egy sor betegség gyógyításában nyújt segítséget. Általánosságban megelõzõ szerepet szánnak a csipkerózsának, különösen a gyerekeknél, mert kellemes íze van üdítõ italként, és szirup is készíthetõ belõle. Csak arra ügyeljünk, hogy minél kevesebbet tegyük ki hõ hatásának, mert akkor a C-vitamin elillan.

A megelõzéssel az immunrendszerünket erõsítjük, és azáltal minden betegségre ellenállókká válunk, mert mint tudjuk, a betegség kórokozói csak a megfelelõ talajban foganhatnak meg és szaporodhatnak el.

A vértisztító hatásával szintén egy egész tucat betegségtõl védelmez. Így hat az emésztõ szervekre és a kiválasztó szervekre is, különösen gyulladások esetében valamint a légzõszervekre fázásos betegségségben. A következõ betegségek gyógyítására hat jótékonyan:

Bélhurut:

Epe és májzavar:

Hörghurut:

Húgyhólyag-gyulladásra:

Immun-rendszer:

Magas vérnyomás:

Máj- és emésztõszervi leterhelés esetében:

Meghûlésre:

Nyugtalan bél- és hasmenésre:

Vérkeringési problémák:

Vese és hólyag-bajok:

Vízhajtó:

Elkészítési mód:

A csipkebogyót leginkább teában fogyasztjuk, de készíthetünk belõle szörpöt is, vagy szirupot. Az adagolás nem szabott, de ha gyógyszert szedünk, igyekezzünk több természetes C vitamint fogyasztani, mert nemcsak a gyógyulás lesz sikeresebb, de a C-vitamin segítségével a test némi védelemhez jut a vegyszeráramlatban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://gyogykunyho.blog.hu/api/trackback/id/tr691024490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.